altijd tot uw dienst

NCTS & PLDA in de Belgische Douane

sedert 2004 hebben we ervaring met het New Computerized Transit System dat over alle landen van de EU geimplementeerd werd om de papieren T1- en T2-documenten te vervangen.
Zowel het Edifact-systeem (directe electronische verbinding met de computer van de Douane Brussel) als de web-applicatie zijn voor ons geen onbekende meer.
Vanaf november 2006 wordt in België geleidelijk de Sadbel-software voor het opmaken van douanedocumenten bij invoer en uitvoer volledig vervangen door het nieuwe PLDA-systeem (Paperless Douane & Accijnzen).
Wij zijn van bij de eerste verkennende gesprekken en presentaties betrokken geweest bij de mogelijke werkwijzen die de exporteurs-importeurs zullen kunnen gebruiken.
Zowel via Edifact als via web-applicatie zal het voor de gebruikers mogelijk zijn om zelf de nodige douaneaangiften electronisch op te maken en te laten valideren (zonder papieren documenten en nutteloze verplaatsingen naar het plaatselijk douanekantoor).
Wat is "Paperless Douane en Accijnzen"?
"Paperless Douane en Accijnzen" is de nieuwe toepassing voor het elektronisch indienen en verwerken van aangiften. Vanaf november 2006 vervangt zij het huidige SADBEL. Binnenkort zullen alle Belgische bedrijven met PLDA moeten werken, ofwel via de douaneagentschappen ofwel zelfstandig.